25
Haz
09

Tayyip’ten vekillere fırça üstüne fırça

Tayyip Erdoğan
Tayyip Erdoğan

Tayyip fırtınası geçtiğimiz hafta da dinmek bilmedi. Meclis çalışmalarının aksaması üzerine Tayyip geçtiğimiz haftaki grup toplantısında partisinin milletvekillerini sert bir şekilde uyardı.

AKP’nin 6 küsur yıllık iktidarı döneminde ayar vermediği kesim kalmayan Tayyip, bu kez ayarı kendi partisine verdi. Bunun sebebi ise Tayyip’in Meclis çalışmalarından beklediği verimi alamaması. Daha doğru bir ifadeyle Türkiye’nin zararına olan yasaların Meclis’ten Tayyip’in istediği hızda çıkmaması. Çünkü son zamanlarda AKP milletvekilleri Meclis çalışmalarına (siz el kaldırıp indirmek suretiyle yapılan bir tür sportif etkinlik diye de okuyabilirsiniz) disiplinli bir şekilde katılmaması.

Hatırlarsanız üç hafta kadar önce de mayınların temizlenmesi için düzenlenen yasanın Meclis’teki oylamasında da benzeri bir kriz yaşanmış ve Tayyip yine grup toplantısında vekillerine inceden bir ayar vererek yasanın geçmesini sağlamıştı. Tayyip vekillerini karşısına alıp azarladıktan sonra yapılan oturumda mayın yasası “one minute” zamanda geçmiş ve Tayyip’in isteği yerine getirilmişti.

Anlaşılan yaz mevsiminin de verdiği rehavetten dolayı AKP’li vekiller yine Meclis çalışmalarından kaytarınca bu kez Tayyip tehditvari bir ses tonuyla vekillerini azarladı. Partisinin basına kapalı grup toplantısında vekillerine seslenen ve genel kurul çalışmalarına katılanları da, katılmayanları da çok iyi bildiğini belirten Tayyip, bu konuda kendisine günlük rapor geldiğini vurguladı. Tayyip, milletvekillerine şöyle bağırdı:

“Çalışmalara katılan arkadaşlarıma sözüm yok ama, Allah Aşkına sizi zorla mı milletvekili yaptık. Sizin işiniz bu değil mi, yasama faaliyetlerine katılmak. Genel Kurul çalışmalarına katılmak yardımcı olmak. Arkadaşlar sizin işiniz bu değil mi? Milletvekillerinin işi bu değil mi? Sizden bir kez daha rica ediyorum. Bu yasaları çıkarma konusunda titizlik gösterin. Geçenlerde söyledim, bir kez daha söylüyorum. Bu yasalar çıkana kadar bize tatil haram.”

Karşısındaki koca koca vekilleri ilkokul öğrencisi gibi fırçalayan Tayyip, vekilleri üstü kapalı bir şekilde de tehdit etti. Planladığı yasalar çıkmadan milletvekillerini tatile göndermeyeceğini söyleyen Tayyip, genel kurul çalışmalarına katılmakta isteksizlik gösteren vekillerinin de bir daha seçilmeyeceğini ima etti.

İnsan bir kere diktatörlüğe heves etmeye görsün. Kim olursa olsun herkesi baskı altında tutmaya çalışır. Bu bazen gariban bir çiftçidir bazen de bir medya patronu. Bazen anamuhalefet partisinin lideri bazen de kendi partisinin milletvekili. İşin garip tarafı AKP’nin içinden bir kişinin bile çıkıp “n’oluyoruz ya” dememesi. İnsan bu manzarayı görünce demek ki insanlıklarını bu derece yitirmişler diye düşünmeden edemiyor.

Okan  İŞBECER


0 Yanıt to “Tayyip’ten vekillere fırça üstüne fırça”



  1. Yorum Yapın

Yorum bırakın


İstatistikler

  • 2.405.764 Tıklama

Son Eklenen Yazılar

Haziran 2009
P S Ç P C C P
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930  

En fazla oylananlar