26
Tem
12

AKP – BDP – CHP Özerklikte anlaştılar… BU KADAR BASİT..!!!

BDP’nin  talebi  olan  ve  özerlikliği  dayatan  Avrupa  Yerel  Yönetimler  Şartı’ndaki  çekinceleri  kaldırmayı  planlayan  AKP  lideri  Erdoğan’a  CHP’den  destek  geldi.

Genel  Başkan  Kemal  Kılıçdaroğlu,  “Başbakan  Yerel  Yönetimler  Özerlik  Şartı’ndaki  çekinceleri  kaldırırsa  benim  bir  projemi  daha  uygulamış  olacak”  dedi.  (!!!!!!!!!!!!!!)

Özerklikte   AKP – CHP   anlaşması !

AKP’nin hazırladığı Yerel Yönetimler Çalışma Komisyonunun raporu Türkiye’yi eyaletlere bölmeyi ve yönetimleri yerel idareye bırakmayı planlıyor. Hazırlanan rapora birçok kesimden tepki yağarken, CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu, “Başbakan Yerel Yönetimler Özerlik Şartı’ndaki çekinceleri kaldırırsa benim bir projemi daha uygulamış olacak” açıklamasında bulundu. CHP Genel Başkan Yardımcısı Gökhan Günaydın ise “AKP samimiyse çekinceler konusunda biz bu teklife dünden hazırız. Çekinceler kaldırılsın, yerel yönetimler güçlendirilsin. Buna varız” açıklaması yaptı. Bu gelişmelere MHP Grup Başkanvekili Oktay Vural’dan sert tepki geldi. Vural, “Yeni CHP artık Cumhuriyetin temel kuruluş felsefesini savunan bir parti değil. BDP istiyor, AKP hazırlıyor, CHP onaylıyor” dedi. Vural sözlerini şöyle devam etti: “CHP, AKP ve BDP üçlüsünün işleri. Bu doğrudan doğruya demokratik özerklik denilen bir anlayışı üniter devlet yapısından uzaklaştıran bir anlayışı yerine getirmek isteyen bir parti. Özerklik konusunda BDP ve AKP zaten aynı eksendeydi şimdi bunlara yeni CHP’de dahil oldu. CHP artık direncini kaybetmiş bir partidir. Oynanan senaryoların uygulayıcısı haline gelmiştir. Bu yeni CHP aslında klasik bir sol AKP olarak halka kabul ettirmek isteyen bir parti olarak kendisine verilen görevleri yerine getiriyor. Bu anlayış bu yaklaşım tarzı milli egemenlikten uzaklaştıran bir tarzdır. Yerel yönetimlerle ilgili getirilen iller bazındaki sistem zaten Türkiye’nin ihtiyaçlarını karşılayan bir sistem. Yeni sistem ise yerel yönetimleri güçlendirme amacı taşımadığı gibi Türkiye’nin sistemine de aykırı. Bu siyasal bir projedir. Bu siyasal projenin amacı da yerel yönetimleri güçlendirme adı altında egemenliğin ve gücün paylaşılması projesidir. CHP, AKP politikalarına paratoner olmaktan öteye geçememektedir. BDP istiyor, AKP hazırlıyor, CHP onaylıyor.”

Ne  getiriyor ?

Avrupa Yerel Yönetimlere Özerklik Şartı’nda, “Yerel idarelerin güçlendirilmesi, özerkliklerinin savunulması, yerinden yönetim ve demokrasi ilkelerine dayanan bir Avrupa’nın kurulmasının temel koşuludur” deniliyor. Bu çerçevede, yerel yönetimlerin özerkliğinin sağlanması hedefleniyor. Ancak bu Türkiye’nin parçalanmasının önünü açacağı gerekçesiyle tepki çekiyor.

http://www.ilk-kursun.com/haber/112497


0 Yanıt to “AKP – BDP – CHP Özerklikte anlaştılar… BU KADAR BASİT..!!!”



  1. Yorum Yapın

Yorum bırakın


İstatistikler

  • 2.405.463 Tıklama

Son Eklenen Yazılar

Temmuz 2012
P S Ç P C C P
 1
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
3031  

En fazla oylananlar