07
Eki
07

Başbakan’a kadar uzanan skandal!

Büyükşehir Belediyesi’nin 18 inşaatı mühürlemesi üzerine, inşaatlara gözyuman yardımcısı Özkan Kıral’ı görevden almak isteyen AKP’li Belediye Başkanı Hakan Örünç, tam bir şok yaşadı. İddiaya göre, görevden alınacağını duyan İmardan Sorumlu Başkan Yardımcısı Kıral, elindeki silahla birlikte belediye başkanının odasına girdi.

İmar rantının geldiği noktanın son örneği: Ruhsatsız inşaat kavga çıkardı.

İstanbul’da yaşanan ‘imar rantı’ kavgasında son örnek: Belediye Başkanı, ruhsatsız bina yaptıran yardımcısını görevden almak istedi. Başkan yardımcısı, odaya silahla girdi ve “Beni görevden alamazsın” dedi. Olay Başbakan Erdoğan’a aktarıldı. Erdoğan, “Bu işi çözün” talimatı verdi.

BAŞBAKAN’A UZANAN SKANDAL

Ümraniye’ye bağlı AKP’li Yenidoğan Belde Belediyesi’nde yaşanan skandal, imar rantının büyüklüğünü bir kez daha gösterdi.

İmardan Sorumlu Belediye Başkan Yardımcısı Özkan Kıral’ın “su havzası”nda faaliyete soktuğu 18 bina, Büyükşehir Belediyesi’ne yazılan bir ihbar mektubu sonucu “mühürlendi.” Mühürlenen binaların içinde büyük bir sitenin de olması, inşaata gözyuman AKP’li Başkan Yardımcısı Özkan Kıral’ı çileden çıkardı.

ODAYA SİLAHLA GİRDİ

Büyükşehir Belediyesi’nin 18 inşaatı mühürlemesi üzerine, inşaatlara gözyuman yardımcısı Özkan Kıral’ı görevden almak isteyen AKP’li Belediye Başkanı Hakan Örünç, tam bir şok yaşadı. İddiaya göre, görevden alınacağını duyan İmardan Sorumlu Başkan Yardımcısı Kıral, elindeki silahla birlikte belediye başkanının odasına girdi.

KES ŞOK İÇİNDE

İddiaya göre, odasındaki misafirleriyle sohbet ederken birdenbire baskına uğrayan Örüng, “Ne yapmaya çalışıyorsun?” diye tepki gösterdi. Odada bulunan müteahhit misafirler ise panikle elinde silah olan Başkan Yardımcısı Kıral’ı sakinleştirmeye çalıştı.

Kıral, misafirlerin de araya girmesiyle, koridora çıkarıldı. Belediye personali ise korkudan odalarına çekildi. Kıral, sakinleştirildikten sonra, belediyeden çıkarıldı.

BAKAN’A ŞİKAYET ETTİ

GERÇEK GÜNDEM’e ulaşan bilgiye göre, olay bununla da bitmedi. Görevden alınacağını anlayan Kıral’a, “hatırlı kişiler” araya girerek “istifa etmesi”ni önerdi. Kıral, “olayan kapatılması” için bir istifa mektubu yazdı. Mektup başkan Hakan Örüng’e teslim edildi.

Ancak “haksızlığa uğradığı”nı düşünen Başkan Yardımcısı Kıral, sorunu Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’a aktardı. Söğüt Şenlikleri için Bilecik’e gelen Erdoğan’ın yanına giden Kıral, “Belediye Başkanı çalışmama izin vermiyor. İnşaatlarımı mühürlettiriyor” dedi.

BAŞKANI PAPUÇÇU’YA TALİMAT

Başbakan Erdoğan bunun üzerine, Söğüt’ten AKP İstanbul İl Başkanı Aziz Papuççu’yu aradı. Papuççu’ya ne olup bitiğini soran Başbakan Erdoğan, “Bu işi çözün. Kadir Topbaş Bey’le konuşun. Sorun istemiyorum” talimatı verdi.

Papuççu, 9 Eylül günü kendisine gelen telefon üzerine, İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş’ı aradı. Başbakan’ın talimatını kendisine aktaran Papuççu, Topbaş’tan şu yanıtı aldı: “Sayın Başkan, bu işi nasıl çözelim? 18 bina mühürlü. Ayrıca, olayı anlamak için, 3 tane de müfettiş yolladım. Mühürlü binaları mı açalım?”

Papuççu bunun üzerine, Başbakan Erdoğan’ı aradı ve Topbaş’ın söylediklerini aktardı. Erdoğan, sorunun basına yansımamasını istedi.


2 Yanıt to “Başbakan’a kadar uzanan skandal!”


  1. 1 doğancan
    Şubat 2, 2009, 9:41 pm

    bahsedilen silahlı arkadas su anda cumhuriyet halk patisi sancaktepe belediye meclis üyesi adayı. Nasıl oluyada böle birisi bizim üyemiz vebelediye meclis üyesi adayı oluyor görüşlerinize sonuorum…

  2. Şubat 2, 2009, 9:46 pm

    haberde bahsi gecen kral ın suanda sancaktepe chp de meclis üyesi aydayı nasıl oluyorda böle bir sahsın hemi üye oluyor hemide meclis üyesi adayı


Yorum bırakın


İstatistikler

  • 2.406.126 Tıklama

Son Eklenen Yazılar

Ekim 2007
P S Ç P C C P
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
293031  

En fazla oylananlar