24
Ağu
09

Tayyip’ten bir de Büyükada açılımı

Tayyip ve Arınç Bartholomeos’la buluştu.

Tayyip ve Arınç Bartholomeos’la buluştu.

Daha Kürt açılımının ne biçim bir şey olduğunu öğrenemeden bir de “azınlık açılımı” ile karşı karşıya kaldık. Tayyip, önceki hafta Büyükada’ya beş bakanıyla yaptığı çıkarmada başta Bartholomeos olmak üzere dini cemaat önderleri ile görüştü.

Geçtiğimiz aylarda Milli Eğitim Bakanlığı’nın başlattığı Ruhban Okulu atağından sonra gelişmeleri yavaş seyrediyor görmüş olacak ki, bizzat Tayyip işe el atarak hızlandırma yolunu seçti. Böylelikle Obama’nın gelişinde altını çizdiği üç meselede de işler oldukça hızlandı.

Neydi o üç konu?

Birincisi Kürt meselesiydi ki, o konuda artık hükümetin hızına kimse erişemiyor. Tayyip ve arkasındaki onbeş tane gazeteci müsveddesi, artık PKK için yapabilecekleri tek şey olan genel affa doğru oldukça hızlı ilerliyorlar.

İkinci mesele Ermeni meselesiydi. Milli maç ayağına Ermenistan’a giden Abdullah Gül, bu konuda açılımı başlatmış ve Sarkisyan’la el sıkışarak sınırların açılması için çalışma başlatmıştı. Sınırlar henüz açılmadı. Zaten Sarkisyan da eğer sınırlar açılmazsa Türkiye’deki maça gelmem demişti. Böylelikle Gül’ün talimatla başlattığı açılım yarıda kalırken Ermenilerle kaynaşma bir sonraki bahara kaldı, ama epey yol katedildi.

Üçüncü meselemiz de Ruhban okulu ve azınlıklar konusuydu. O konuda da yavaş yavaş adımlar atmaya başlayan Tayyip, belki de önümüzdeki öğretim yılında Ruhban Okulu’nun açılmasını planlıyordur. İşin garip tarafı dindar iktidarımızın aynı zamanda papazlarla en çok içli dışlı olan iktidar olması. Peki bu bir çelişki mi? Elbette ki değil. Şeriatçılar Türkiye’de her zaman istisnasız Batı yanlısı olmuşlardır. Bunlar her gün sabahtan akşama kadar “Büyük şeytan” diye Amerika’ya küfrederler ama bunların seçtiği adamlar bir türlü Amerikanın kucağından kalkamazlar.

Önceki hafta gerçekleştirilen Büyükada’daki açılımın mimarları da hiç yabancı değil. Birisi, Kezban Hatemi ki kendisi Patrikhane’nin kurumsal, Bartholomeos’un da kişisel hukuk danışmanıdır. Bir ara tartışma programlarının müdavimi olan bu kadın, iticiliği ile nam salmıştır. Mimarlardan bir diğeri de bizim Oral. Zaten nerede Türk dışında biri hakkında toplanılsa Oral orada. Kürt açılımı mı yapılacak, Oral hazır. Azınlık açılımı mı? Oral sözcülüğe soyunur.

Açılıma Tayyip ve Arınç’ın dışında Devlet Bakanları Faruk Çelik ve Egemen Bağış, Kültür ve Turizm Bakanı Ertuğrul Günay ile Milli Eğitim Bakanı Nimet Çubukçu da katıldı.

Her neyse, mimarlarından zaten ne biçim bir azınlık açılımı tasarladıkları ortaya çıkıyor. Tayyip, yanında Bülent Arınç olduğu halde, düzenlenen yemekli toplantıda bol bol kardeşlik nutukları attı. E Rum Patrikhanesi de benim kardeşim olmayacaktı ya? Elbette Tayyip’in kardeşi olacaktı.

Tayyip yaptığı konuşnmada, “Şu anda biliyorsunuz bir demokratik açılımın mücadelesini veriyoruz, kavgasını veriyoruz. Eğer birilerinin ağzına bakacak olsak, bu adımı atmamız mümkün değil. Ancak biz bunun kararını verdik ve bunu da milletçe, tüm sivil toplum örgütlerimizle beraber, tüm partilerimizle beraber tüm bu ülkede bu konuda konuşacak kim varsa akademisyenlerimiz, gazetecilerimiz, gerek görsel gerek yazılı nerede olursa olsun hepsi ile beraber çözmek istiyoruz ki bu sorunu aşalım. Bu sorunu aşmaya mecburuz. Çünkü bizim birliğe beraberliğe ihtiyacımız var. 71,5 milyon vatan evladının birbiri ile saygı içerisinde, sevgi içerisinde kucaklaşması artık bizim olmazsa olmazımız.”

Toplantıda Tayyip “Toplandılar, konuştular, dağıldılar, dedirtmeyelim. Netice almaya bakalım.” demiş.

Ne diyelim Allah muhabbetlerini artırsın!

Okan İşbecer


2 Yanıt to “Tayyip’ten bir de Büyükada açılımı”


  1. 1 ali ozan
    Eylül 2, 2009, 12:30 pm

    Bütün paylaşımlarınız için teşekkürler…
    Yazılarınızın tamamı ; şimdikileri başımızda hükümet olarak tutacaksak eğer ;Türkiyemizin ne hale geleceğinin ibretlik vesikalarıdır…
    Fazla söze gerek görmeden Atatürk’ümüzün bir ikazıyla, saygılarımı sunarım:

    “Her millet, icraatine tahammül ettiği hükümetinin mesuliyetine ortak sayılır”

  2. 2 büyük millet
    Nisan 4, 2010, 11:41 am

    yazıklar olsun bu insancıklara !ülkeyi sata sata peşkeşten başka bi halt edemediler umarım halk bunlartı artık alaşağı eder dini sömürürler yine yüz yok haya yok


Yorum bırakın


İstatistikler

  • 2.406.142 Tıklama

Son Eklenen Yazılar

Ağustos 2009
P S Ç P C C P
 12
3456789
10111213141516
17181920212223
24252627282930
31  

En fazla oylananlar